Mens vi venter…..


-Hva gjør du da? – Jeg er skuespiller. – Javel, men hva gjør du om dagen?

Nå har en del av ensemblet på Torshov, ved Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise, hatt
premiere på «Kafka». Jan Gunnar skal ha enda en premiere – 15. september! Mariann Hole har som de to første skuespillerne, brukt sommerferien og dagene sine til å forberede seg til «De Foreldreløse». Prøvene starter mandag 12 september, så vi er uten Jan Gunnar et par-tre dager. (Kort handlingsresymé finner du her. Originalmanus, ca 4 pund, bestilles her.)

En uke til start.

Det er tre taleroller i stykket og de er alle tilstede på scenen så og si hele tiden. Vanligvis starter man prøvetiden med en leseprøve der alle skuespillerne, scenograf, lydfolk, lysfolk, kostymefolk, sufflør, inspisient, administrasjon osv er tilstede. Det har ingen hensikt nå da den tapre Jan Gunnar må konsentrere seg om sin premiere. Vi tar leseprøven på fredag. Dessuten «tjuvstartet» vi før sommerferien. I løpet av et par dager «spilte» vi gjennom hele stykket med manus – på scenen – med bord og stoler. Interessant og lærerikt.

Derfor: Thorbjørn og Mariann som spiller bror og søster i stykket møter meg de første dagene og målet er å lese stykket sammen, og å begynne prosessen med å finne de to rollenes bakgrunnshistorier. Det vil si det livet de har levd sammen, og det livet de har levd hver for seg, i tillegg til det som er beskrevet i teksten.

Neste posting: Litt om Bakgrunnshistorier og kanskje litt om løgn!


Reklamer
Dette innlegget ble publisert i "De Foreldreløse". Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s