Handlingsresymé «De Foreldreløse».


Det er tre roller i stykket. Helene og Daniel er gift. Leon er Helenes bror. Hele handlingen foregår på Helenes og Daniels kjøkken/spisestue.  Vi har valgt å legge handlingen til Oslo.

Helene og Daniel sitter ved et pyntet middagsbord. En mann står ved døra. Han har på seg en t-skjorte full av blod. Vi får vite at mannen ved døra heter Leon og er Helenes bror og altså Daniels svoger. Leon forteller at blodet er et resultat av at han har hjulpet en blødende gutt som har blitt overfalt eller slått ned. Daniel vil melde overfallet til politiet, så mannen som ligger der ute et sted kan få hjelp. Vi får vite at Leon har vært i kontakt med politiet tidligere og Helene beskytter sin bror ved å argumenter for at de ikke skal involvere politiet selv om Leon ikke har gjort noe galt, men kun har hjulpet en skadet gutt. Rundt middagsbordet argumenteres det for og imot om politiet skal kontaktes – og om familiebånd og beskyttelse av familiemedlemmer er viktigere enn hensynet til andre – i dette tilfellet andres liv. Vi får vite at Leon og Helene mistet foreldrene sine i en brann da de var små, og at de har vært innom diverse spesialskoler og bodd hos en eller flere omsorgspersoner. Videre i historien hører vi at Helene er gravid, og at de har et barn fra før, Petter, 5 år. Petter er denne kvelden hos Daniels mor. Tidlig i stykket får vi også vite at Daniel for en tid tilbake har blitt overfalt av en gruppe innvandrerungdommer. De bor i et innvandrertett bomiljø litt utenfor Oslo.

I  stykkets midtre og siste forløp, blir det gradvis avdekket at det ikke er en skadet gutt Leon har hjulpet, men at det er en innvandrer – en for Leon ukjent famililefar på ca 35 år – som Leon har slått ned og mishandlet grovt.  Den mishandlede kjenner Leons identitet (Leon har legitimert seg for ham!). Daniel overtales av Helene til å dra ut i natten sammen med  Leon for å true den mishandlede til ikke å melde Leon til politiet. Når Daniel kommer hjem igjen, er oppdraget utført.

Leon kommer noe seinere.  Daniel vil ikke lenger ha Leon i sitt hus.  Stykket slutter med at Daniel sier han ikke vil ha det kommende barnet, mens Helene vil.

De som ønsker å lese originalmanus kan kjøpe det i bokform, brukt for ca 60 kr. her.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i "De Foreldreløse". Bokmerk permalenken.

2 svar til Handlingsresymé «De Foreldreløse».

  1. Hei. Har läst resumé av handlingen. Funderar på om inte det mest tragiska blir det mest skojiga? Vis av en viss egen erfarenhet tror jag det är så. Ju jävligare allting är, ju mer kul blir det. Det verkar ju fullständigt sjukt, men så är det.
    Och vem man till slut ler med/eller av kan ingen styra. På nåt konstigt vis måste man bara överlämna allt det där till publiken.
    Gläder mig väldigt till att se hur ni förvaltar pundet. Det ser inte omedelbart så lätt ut, men ni vet ju vad ni håller på med.
    Klem fra L

  2. stromdahl sier:

    Skal legge meg det på minnet!! Det er faktisk en del av Torshovs «Komilab»- serie…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s